Hoppa till sidans innehåll

Föreningspolicy


Föreningspolicy 2018/19          

Detta dokument ska betraktas som föreningens policy framförallt till ungdomar men även övriga i föreningen. Det är framtaget för att alla individer ska kunna utbildas och utvecklas på bästa tänkbara sätt. Några framgångsfaktorer för att det ska ske beskrivs nedan.

- Att tränare har en mycket bra dialog mellan de olika åldersgrupperna.

- Att spelarna utbildas och utvecklas från den nivå som de för tillfället befinner sig på.

- Att nivåanpassad träning förekommer

Med nivåanpassning menar vi att man anpassar nivån efter spelarens utveckling. Utvecklingskurvan kan variera mycket mellan olika individer i samma ålder, detta är helt naturligt. Vi anser oss ha en skyldighet som förening att stimulera spelarna på den nivå de befinner sig. De spelare som kommit längre i sin ishockeyutveckling måste erbjudas utmaningar i form av hårdare träningar och bättre matcher mot mer kvalificerat motstånd. De spelare som ej hunnit lika långt utvecklingsmässigt ges även möjlighet att spela fler matcher, få mer istid och utvecklas på lämplig nivå. Denna bedömning av spelarna görs av lagens tränare i samråd med föreningens ungdomsansvarige, ungdomskommitté.

– Föreningen ska bedriva en ungdomsverksamhet med syfte att ge våra ungdomar möjlighet att utvecklas inom ishockeyn.

- Ingen utslagning skall ske bland våra ungdomar som har intresse och vill satsa på hockeyn. Detta gäller till och med 16 år.

– Föreningen ska ge en så bra utbildning och stimulans till spelarna, att de inom föreningen kan utvecklas till sin maximala nivå.

– Föreningen skall också ge våra ungdomar en bra fostran i uppträdande på och utanför rinken. 
Alla ska kunna känna sig stolta över våra ungdomslags uppträdande.

– Föreningen ska aktivt ge våra ungdomar utbildning och information runt farorna med droger och tobak. Föreningen ska även arbeta med frågor runt andra ungdoms- och samhällsproblem som mobbning och invandrarfientlighet.

– Hallstahammars HK ska ge våra ungdomar som slutar sin spelarkarriär en möjlighet att vara kvar inom hockeyn som tränare, ledare etc.

– Matchspel i tidigare ålder än U9 rekommenderar föreningen matchspel på tvären enligt Tre Kronors hockeyskola för individens bästa utveckling samt optimal utnyttjande av isytan. 

Information
Före säsongen skall samtliga: ledare, spelare och föräldrar informeras om de regler och riktlinjer som gäller för respektive lag. 


Utvärdering / Analys
Efter säsongen skall varje ledarteam utvärdera och kommentera föreningens framtagna riktlinjer.

Andra idrotter
Föreningen ska uppmuntra våra ungdomar att syssla med andra idrotter, i synnerhet någon sommaridrott. Upp till och med 16 år skall sommaridrotter kunna utföras i respektive klubbar med vårt fulla stöd.

Idrott och skola 
Skolarbetet skall alltid prioriteras. Föreningen får aldrig ställa villkor, träning/match mot skolarbete. Våra spelares uppförande på skoltid skall vara grundläggande för de bedömningar skolan gör då eleven ansöker om ledighet för ex. TV-pucken och andra cuper. Vi som ledare bör noggrant och med jämna mellanrum påtala detta inom lagen. Vid dåligt uppträdande på skolan beviljas ingen ledighet därifrån.

Uppflyttning 
Uppflyttning ska alltid ske för spelarens bästa. En förutsättning för att spelare ska flyttas upp är givetvis att såväl tränare, spelare som föräldrar är överens om detta. 

För att flyttas upp ska spelare bedömas ha större utvecklingsmöjligheter i det nya laget samt bedömas passa in socialt i den nya gruppen.
Ledare i något av lagen har inte rätt att förhindra uppflyttning för det egna lagets bästa.

En kontinuerlig dialog ska ske med ledare, ungdomskommitté och ungdomsansvarig om detta. Detta gäller för samtliga lag och spelare. Observera att detta gäller för såväl kort- som långvarig uppflyttning.

Uppträdande

Vi månar om våra ungdomar även utanför isen

Vi förutsätter att spelarna i hallstahammars hockeyförening efterlever dessa punkter.
- Passar tider 
- Har ett gott uppträdande mot andra människor
- Sköter om sin och föreningens utrustning
- Lyssnar på genomgångar 
- Respekterar sina ledare
- Är koncentrerade på träning och match

-  Om man inte sköter sig ska möjligheten finnas att stänga av spelaren från träning/match

Våra lag är ambassadörer som alla ska kunna känna sig stolta över.

Ledare ska föregå med gott exempel med sitt uppträdande. Ingen öppen domarkritik får ges. Spelare som kritiserar domare, medspelare eller hånar motspelare ska tillrättavisas av ledare/sportkommittén. Föreningen ska också verka för ett vårdat språkbruk bland våra ungdomar.

Droger / Tobak 
Föreningen skall arbeta aktivt med information runt droger och tobak. Ingen snusning eller rökning får förekomma bland spelare runt träning och matcher. Ledare ska föregå med gott exempel. Alkohol får under inga omständigheter användas av ledare och spelare när man representerar föreningen.

/Mathias Karlsson, sportchef.

Uppdaterad: 11 MAJ 2018 20:41 Skribent: Mathias Karlsson
Epost: Adressen Gömd

 Stöd Hallsta Hockey via gräsroten

 

Huvudsponsorer 2019/20

Postadress:
Hallstahammars HK - Ishockey
C/o Lars Kihlström, Mariebergsvägen 11
73437 Hallstahammar

Kontakt:
Tel: +46702823549
E-post: This is a mailto link